“Мелодії Полісся” відзвучали у Житомирі. ВІДЕО

В Житомирі пройшов перший Міжнародний фестиваль – конкурс “Мелодії Полісся”.

Близько 200 учасників з різних куточків України й світу взяли в ньому участь.

Не випадково конкурс має статус Міжнародного. Майстерність демонстрували представники Білорусії, Росії, Польщі, Вірменії, Греції та інших країн.

Судді фестивалю теж представляли різні країни світу.

“Серед них – Директор Московського драматичного Театру на Перовській – Андрій Маратович Панченко, Генеральний директор Морзиського драматичного театру ім. Івана Мєлєжа – Марія Потапьєва”. Про це Репортеру повідомив ректор інституту культури та мистецтв Леонід Данчук.

Протягом двох фестивальних днів відбулися майстер-класи та творчі зустрічі з відомими діячами культури і мистецтва всіх країн учасників фестивалю та країни-організатора.

В рамках першого Міжнародного фестивалю-конкурсу “Мелодії Полісся” відбулися майстер-класи “Мистецтво співу — теорія, педагогіка, практика”.

“Цей фестиваль-конкурс не є професійним, де співають співаки, або студенти консерваторій,” – каже Алла Хоменко, викладач Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

У фестивалі взяли участь студенти музичних училищ і педагогічних університетів.

– Не дивлячись на це, рівень співу досить високий, – каже Репортеру Алла Борисівна.

Більше всього учасників було в естрадній номінації. Менше – в академічному співі.

В рамках фестивалю студенти Житомирського інтитуту культури й мистецтв презентували дві вистави: “Барбі” та “На перші гулі”.

Гран-прі у номінації “Народна пісня” – Анастасія Сошнікова (Росія)