На Житомирщині розпочалась операція “Нерест-2013”

Щорічна операція «Нерест-2013» розгоратається на Житомирщині.

Про це інформує Державна екологічна інспекція України.

В рамках операції посилюється державний нагляд за станом охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів під час заборони на лов риби й інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України.

На Житомирщині рибу посилено охоронятимуть у квітні, травні та червні.

Терміни заборони такі: на річках та їх притоках – з 01 квітня по 20 травня; на водосховищах і ставках – з 01 квітня по 10 червня; у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок – з 01 квітня по 30 червня.

Заборона на лов раків у водоймах області встановлюється з 01 квітня по 20 червня і з 15 липня по 5 вересня.

На цей період дозволено любительський та спортивний лов риби з берега за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом.

Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно статті 85 КУпАП, тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Для задоволення потреб рибалок дозволений аматорський вилов риби однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у спеціально визначених місцях.

Результати проведення операції «Нерест-2013» будуть оприлюднені на сайті Держекоінспекції України та її територіальних органів наприкінці червня 2013 року.