Наталія Леонченко не тримається за посаду секретаря Житомирської міської ради

Питання щодо відставки секретаря міської ради Житомира Наталії Леонченко знову викликало шквал емоцій в сесійній залі.

Депутат Микола Савенко звинуватив секретаря Житомирської міської ради в тому, що вона “обвела депутатів навколо пальця”.

Нагадаємо, на минулій сесії ради Наталія Леонченко написала заяву на звільнення й сама висловила бажання в правовий спосіб покинути займану посаду.

Однак, тоді ж депутати не внесли заяву про звільнення Леонченко в порядок денний, який також не прийняли.

Апелюючи Савенку, депутат Ігор Іваницький закликав опозицію не вносити розкол в сесійну залу, “не товкти воду в ступі” та не ображати жінку.

Міський голова Житомира Володимир Дебой наполягає на тому, що в першу чергу треба вирішити першочергові соціально-важливі питання для міста та його громади, а потім вже кадрові.

– Власні та партійні амбіції не повинні блокувати роботу міської ради, – вважає Володимир Дебой.

В Житомирі вже почали відключати ліфти, через те, що депутати від опозиції, намагаючись проштовхнути вигідні кадрові рішення, не затверджують фінансування міських програм. Аналогічна ситуація із закупівлею ліків для міських лікарень та рядом інших питань.

Репортер поспілкувався з Наталією Леонченко. Секретар міської ради каже, що не ображається на депутатів від опозиції, які її обливають брудом.

– Я підтримала пропозицію міського голови розглянути питання щодо мого звільнення в блоці кадрових питань. Я прийняла рішення, що йду. Не розумію навіщо питання, яке двічі було не підтримано, тепер знову піднімають.

Я хочу, щоб мене звільнили в законний спосіб, – сказала Наталія Леонченко.