Рустам Раупов направив депутатський запит до голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука щодо надзвичайної ситуації

Народний депутат України від фракції «УДАР» Рустам Раупов направив депутатський запит до Міністра оборони України Павла Лебедєва та голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука щодо надзвичайної ситуації, яка склалася в житловому фонді смт. Озерне Житомирської області.

На початку цього року до народного депутата України Рустама Раупова надійшло депутатське звернення від депутата Житомирської районної ради Тетяни Парфентієвої, в якому йшлося про те, що житловий фонд селища Озерне, який частково є соціальний та земля перебувають на балансі МО України.

Вже декілька років поспіль триває процес переговорів щодо передачі об’єктів нерухомого майна на баланс Новогуйвинської селищної ради.

За цей час ні селищна рада, ні КЕЧ опікуватись цим майном не можуть, причиною того є відсутність коштів.

Зі слів народного депутата звернення жителів селища щодо капітального ремонту дахів будинків залишаються без відповіді, оскільки кошти на їх ремонт не передбачені у квартплаті.

Весь цей час жителі селища лагодять дахи за власний рахунок.

“Але ж в Озерному живе багато малозабезпечених родин та інвалідів, які вимушені жити в умовах, що загрожують життю”, – наголосив Рустам Раупов.

У своєму зверненні до Міністра оборони України та голови Житомирської облдержадміністрації народний депутат вимагає з’ясувати та вирішити цю нагальну проблему.

– Люди не повинні бути кинуті напризволяще. Тому, щоб забезпечити належні умови для їх життя необхідно негайно з’ясувати: кому належить та як виділяються кошти на житловий фонд смт. Озерне і хто відповідальний за капітальний ремонт будівель селища, – говорить народний депутат.

За словами Рустама Раупова ця проблема потребувала негайного її вирішення, тому ним одразу було розглянуто це питання, після чого підготовлено та зареєстровано депутатський запит.

«Нажаль розгляд цього депутатського запиту декілька разів було перенесено на інші пленарні засідання по причині внутрішніх протиріч в стінах ВР. Та нарешті він отримав офіційний статус і сподіваюсь, що в найближчий час досягне поставлених цілей», – пояснив Рустам Раупов.

Депутатський запит був оголошений головою Верховної Ради Володимиром Рибаком на засіданні парламенту 19 квітня 2013 року.