В Житомирі почали будувати супермаркет в центрі міста на перехресті Театральної й Київської

Супермаркет “АТБ” зведуть в центрі міста.

Вже почали рити котлован.

Постійний користувач земельної ділянки – ТОВ “Творчо-виробничий центр ОЛЕСЯ” розпорядився власністю максимально ефективно для себе. Для багатьох там краще було б облаштувати сквер.

Головне – такими забудовами не спотворити архітектурне й культурне обличчя міста й не “задушити” місцевий бізнес.

Ситуацію навколо будівництва “АТБ” в центрі Житомира сьогодні роз’яснила заступник міського голови Галина Семенець.

Ось що вона розповіла:

Товариство “Олеся” наприкінці минулого року звернулось в міське управління архітектури з приводу надання дозволу на будівництво на цій земельній ділянці об’єкту громадського призначення.

Належність земельної ділянки перевірили згідно функціонального призначення у відповідності до генерального плану.

З’ясувалось, що ділянка належить до земель з переважною забудовою до об’єктів громадського призначення. Це означає, що на цьому місці можна будувати магазин для здійснення торгівлі як продуктовою, так й непродуктовою групою.

Зважаючи на те, що ця земельна ділянка знаходиться в самому центрі міста – дозвіл на будівницво в межах так званих “червоних ліній” має бути погоджений містобудівною радою.

Забудовника зобов’язали зробити екскізні передпроектні проробки, які були подані на розгляд містобудівної ради.

З декількох варіантів візуалізації архітектори обрали, на їх думку, найкращий, який містобудівна рада затвердила.

Держава, спрощуючи процедуру отримання погоджень, дозволила забудовникам нести відповідальність за всю складову забудови шляхом подання декларацій про початок й закінчення робіт.

Це означає, що сьогодні крім отримання містобудівних умов й обмежень й подачі декларації до архітектурно-будівельної інспекції про початок будівництва, забудовник інших дозволів не має. Але цей “мінімум” все одно дозволяє йому розпочинати будівництво.

Об’єкт не перетне “червону лінію”.

Забудовник повинен виконати будівництво у відповідності до генерального плану й ескізних передпроектних проробок.

Розміщення в центрі Житомира потужного мережевого гравця не спричинить збитків місцевому бізнесу. Це призведе до здорової конкуренції, до підвищення якості послуг, в тому числі по дрібнороздрібній й оптовій торгівлі.