Як в Житомирі “б’ються” за чистоту й порядок. ФОТО. ВІДЕО

Три суботи поспіль прибирали Житомир.

Міський голова Володимир Дебой розпорядився до Великодня прибрати місто після зими, а для цього кожну суботу квітня комунальні служби спільно з працівниками міськвиконкому та громадськими організаціями прибирали вулиці й сквери від сміття.

За ці три суботи до прибирання міста долучилось більше 7000 житомирян.

Вивезено 200 машин сміття, біля 40 машин дорожнього змету. Обкопано, підрізано й побілено біля 1000 дерев. Висаджено – біля 400.

Сьогодні ж було загальноміське прибирання.

Вигрібали сміття та заклали 2 міні-сквери – на Старовільській та на перехресті Котовського-Шелушкова.

Але спочатку усіх зібрали біля кінотеатру “Жовтень” на невеличкий мітинг. Перед тими, хто мав працювати, не покладаючи рук, виступили керівники міста та області.

Все це проходило під прапорами й символікою Партії Регіонів. Дивно при цьому звучали слова губернатора Сергія Рижука, що тут люди зібрались без політики. Й ще більш “мутною” була “підв’язка” загальноміського прибирання під “антифашистську” тематику – один з виступаючих закликав боротися з послідовниками фашизму…

До чого одне до іншого, принаймні, молоді житомиряни, які були присутні на цьому мітингу, не зрозуміли…

Міський голова Житомира перед початком толоки повідомив, що реконструкція вулиці Михайлівської буде – міська рада затвердила відповідний фінансовий документ.

Крім цього, в рамках фінансування з бюджету міста в Житомирі встановлюватимуть дитячі спортивні майданчики та відремонтують підвісний міст в парку Гагаріна. Також буде здійснена реконструкція Старого Бульвару.

Всі, хто вийшов сьогодні на толоку – працювали завзято.

Житомиряни, щоправда, чиновників в їхньому ентузіазмі знову не підтримали. Мало хто вийшов й допоміг прибрати тротуар біля свого будинку.

Міський голова подякував тим городянам, які підтримують чистоту прилеглих територій і не смітять.

ВІДЕО Репортер Житомира:

Володимир Дебой закликає житомирян подумати про чистоту в місті, адже відмова від звички кидати сміття поза урнами зробить Житомир чистим. А це, в свою чергу згуртує житомирян навколо цінностей місцевого патріотизму, й ми нарешті зможемо обгрунтовано пишатись містом, в якому проживаємо.

ФОТО Репортер Житомира: