Житомир обрали містом проведення цьогорічного Європейського тижня сталої енергетики!

Представництво ЄС в Україні спільно з міжнародними і українськими партнерами здійснює підготовку до проведення Європейського тижня сталої енергетики.

Містом проведення обрали Житомир. Дні – 22-30 червня 2013-го року.

Про це інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради Житомира.

За два останні роки Житомир вийшов на рівень Європи в питаннях впровадження проектів з енергозбереження.

Місто стало серйозним й надійним партнером європейських іституцій, які готові стимулювати розвиток інфрастуктури Житомира на вигідних умовах – під мінімальні відсотки з включенням значної грантової складової.

Вже 3-й рік поспіль організатори Європейського тижня сталої енергетики згуртовують громадян та організації на регіональному та національному рівнях довкола спільних зусиль щодо забезпечення сталого енергетичного майбутнього України.

Підприємства регіону запрошують долучитися. В рамках Європейського тижня, який пройде в Житомирі є можливість організувати тематичні заходи.

Щоб приєднатися до програми – заповніть реєстраційну форму до 14 квітня 2013 року.

Для отримання додаткової інформації – відвідайте офіційну сторінку: eusew.eu, або зверніться до координатор тижня – Олесі Мигаль на omygal@internews.ua

Нагадаємо, 14 лютого 2013 року, після підписання Договору гарантії з ЄБРР, заступник директора Департаменту муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Лін О Грейді повідомила про ініціативу Євросоюзу щодо проведення Тижня енергетики саме в Житомирі.

«Подія стане яскравою можливістю продемонструвати виконання енергоефективних проектів містом Житомиром», – упевнена Лін О Грейді.

Директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек підкреслив, що заходи такого рівня необхідні насамперед громаді, адже допоможуть зрозуміти необхідність їх реалізації.

«У рамках конференції ми покажемо, наскільки ці проекти є важливими та наскільки вони є окупними», – сказав тоді керівник ЄБРР в Україні.

Проведення Тижня енергетики є ініціативою Євросоюзу та передбачає участь у різного роду заходах інвесторів, представників міжнародних фінансових фондів та організацій, спеціалістів, які займаються реалізацією енергоефективних проектів в Україні та за кордоном.

В рамках Тижня на національному та регіональному рівні відбудуться різноманітні заходи за участю урядових структур, екологічних організацій, проектів ЄС, приватних компаній, що втілюють екологічні ініціативи.