Під Житомиром пройшов Міжнародний дитячий турнір по футболу на кубок «Фенікса»

У Тетерівці відбувся 6-й міжнародний дитячий турнір з футболу на кубок «Фенікса», присвячений Дню Перемоги.

У перебігу 3-х днів, 9-11 травня, 12 команд вікової категорії U-11 (юнаки 2002 народження) билися за «Кубок Фенікса”. Серед учасників турніру були київські «Динамо», «Локомотив», «Арсенал» і «ЦСКА», рівненський «Верес», одеський «Атлетик», житомирські «Фенікс», «Полісся» і «Спартак», білоруський ФК «Пінськ».

На жаль, на турнір не змогли приїхати ФК «Зеніт» і гості зі Словаччини, але пообіцяли, що за наступний «Кубок Фенікса» приїдуть і обов’язково поборотися. До слова, юні футболісти та представники ФК «Пінськ» захоплювалися гостинністю, рівнем організації турніру і рівнем команд, а по закінченню турніру пообіцяли частіше приїжджати на дитячі турніри в Тетерівка.

12 команд були розбиті на 2 групи – по 6 команд у кожній.

За підсумками групового раунду в плей-офф з групи А вийшли «Фенікс», який виграв всі свої матчі в групі, і київський «Локомотив». З групи В з першого місця вийшов житомирський «Спартак» і київське «Динамо», яке житомиряни обіграли в груповому раунді.

У першому півфіналі «Фенікс» програв київському «Динамо» з рахунком 2:1, а інша житомирська команда «Спартак» поступилася «Локомотиву» з рахунком 2:0. У фіналі «Локомотив» з таким же рахунком 2:0 програв «Динамо», а в матчі за третє місце, в житомирському дербі, переможця вдалося визначити лише в серії післяматчевих пенальті, більш вдалим які пробивали гравці «Фенікса».

Від спонсорів та організаторів турніру індивідуальні нагороди, призи та дипломи отримали двоє гравців київського «Динамо»: Олексій Слуцький був визнаний кращим воротарем, а Давид Кривенко – кращим гравцем турніру. Нагороду кращого нападаючого отримав гравець «Фенікса» Владислав Гольцев