Прокуратура перевірить, хто це там будується в Гідропарку Житомира

Прокуратура Житомирського району перевірить законність спорудження будинку поблизу території Гідропарку.

Прокуратурою Житомирського району розпочато перевірку стосовно будівництва, яке відбувається у приміській зоні – поблизу Гідропарку.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Будівельний майданчик розташований на землях, що віднесені до території Житомирського району.

Як стало відомо, в лісі Гідропарку вже почали будувати котеджі.

29 травня 2013 року Житомирський міський голова Володимир Дебой звернувся до облдержадміністрації щодо надання інформації про виявлену ситуацію та усунення можливих її наслідків.

Житомиряни вважають цю ділянку історичною частиною Гідропарку, зоною відпочинку та виступають проти приватних забудов на прилеглій до парку території.

Разом з тим Житомирська РДА “славиться” своїми роздачами – нещодавно виник скандал стосовно дозволу РДА зводити котеджі з іншого боку Житомира – прямо на кістках розстріляних в роки війни людей. Мається на увазі ліс між Житомиром й Довжиком на Богунії.

За кілька місяців 2011 року суцільний шестидесятилітній ліс під Довжиком, чарівним чином став ріллею.

Відповідне перепрофілювання сталося внаслідок розпорядження голови райдержадміністрації Житомирського району Андрія Кулика, нагородженого нещодавно високою урядовою нагородою – орденом «За заслуги», який виділив землі запасу Кам’янської сільради (насправді землі інституту лісового господарства та агромеліорації) для ведення садівництва двадцяти чотирьом громадянам.

Читайте! Ніщо так не об’єднує, як рідна українська (житомирська) земля!