Рустам Раупов вимагає від Азарова розібратись в ситуації навколо житлового фонду смт. Озерне

Народний депутат України від фракції «УДАР» Рустам Раупов направив депутатський запит до прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо прискорення процесу розгляду ситуації, яка склалася в житловому фонді смт. Озерне Житомирської області.

Про це інформує прес-служба Житомирської обласної організації ПП «УДАР Віталія Кличка».

Зі слів народного депутата пройшло більше місяця після того, як був відправлений депутатський запит на ім’я Міністра оборони України Павла Лебедєва та голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Рижука щодо передачі в комунальну власність територіальної громади Новогуйвинської селищної ради житлового фонду, об’єктів соціально-культурного та комунального призначення, інженерних мереж військового містечка №84 селища Озерне.

Згідно відповіді наданої Міністерством оборони України на депутатський запит, Новогуйвинською селищною радою Житомирської області прийнято рішення сесії від 15.11.2012р. №385 «Про передачу цілісного майнового комплексу військового містечка №84 смт. Озерне у комунальну власність територіальної громади Новогуйвинської селищної ради».

Зазначається у цій відповіді, що Міністерство оборони України проводить роботу щодо підготовки відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002р. №1282 «Про затвердження Порядку вилучення і передачі військового майна Збройних Сил».

«На жаль відповіді, які ми отримали за даними запитами не є чіткими та не несуть конкретики. Тому на сьогоднішній день ця ситуація в Озерному залишається не вирішеною протягом довгого терміну та потребує негайного прискорення», – сказав Рустам Раупов.

Для остаточного рішення народний депутат звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова із вимогами розглянути та розібратися в ситуації, яка склалася в житловому фонді смт. Озерне та прискорити підготовку розпорядження Кабінету Міністрів України.

«Час минає, а люди вимушені жити в умовах, що загрожують їх життю. В селищі живе багато малозабезпечених родин та інвалідів, яким необхідно лагодити дахи будинків за власний рахунок, оскільки кошти на їх ремонт не передбачені», – підкреслив народний депутат.

Депутатський запит був оголошений головою Верховної Ради Володимиром Рибаком на засіданні парламенту 24 травня 2013 року.

Нагадаємо, на початку цього року до народного депутата України Рустама Раупова надійшло депутатське звернення від депутата Житомирської районної ради Тетяни Парфентієвої, в якому йшлося про те, що житловий фонд селища Озерне, який частково є соціальний та земля перебувають на балансі МО України. Вже декілька років поспіль триває процес переговорів щодо передачі об’єктів нерухомого майна на баланс Новогуйвинської селищної ради. За цей час ні селищна рада, ні КЕЧ опікуватись цим майном не можуть, причиною того є відсутність коштів.