Тетерівські діти знають правила безпечної поведінки

В Тетерівському дитячому садочку відбувся навчально-показовий захід «Безпека дитини».

В ньому взяли участь представники УДАІ в Житомирській області та переможці обласного фестивалю «Юні інспектори руху».

Вихованці Тетерівського дошкільного навчального закладу «Берізка» добре знають, що «сірники не треба брати, бо згоріти може хата», дорогу слід переходити лише на зелене світло, а якщо молодша сестричка з’їсть пігулки, які мама забула на столі, – телефонувати за номером 103.

Свої знання вони продемонстрували під час заходу у вигляді жартівливих сценок, пісень та відповідей на загадки.

Щоб діти краще запам’ятали нехитрі правила безпеки, перед ними виступили зі справжніми театральними постановками школярі Тетерівської ЗОШ.

Їхній художній керівник Руслан Маєвський розповів, що цьогоріч його вихованці перемогли на обласному фестивалі «ЮІР», а в якості призу отримали путівки до «Артеку». Також посіли п’яте місце на обласному фестивалі «Дружин юних пожежників».

Не дивно, що школярам було чим здивувати малят, які спостерігали за ними, не зводячи поглядів. Гра молодих «інспекторів» та «пожежників» була відмінною, але важливими були і декорації та сценічний одяг.

– Щоб придбати все необхідне, мушу шукати спонсорів у Житомирі. У цьому плані допомагають і працівники ДАІ, – розповів Руслан Маєвський.

Обласні даішники не залишаються в осторонь подібних заходів – до дитячого садочку приїхали з подарунками.

– Коли діти бачать людей у формі, то краще засвоюють правила безпеки на дорозі, – стверджує старший інспектор відділу УДАІ Микола Яцкевич.

– Малята ще з дошкільного навчального закладу повинні їх знати. Також багато залежить від батьків. Минулого року в місті Коростень був випадок, коли через недогляд матері дитину на смерть збила автівка, – каже він.

Завідувачка Тетерівського дошкільного навчального закладу «Берізка» Людмила Чорна, під керівництвом якої й відбувся захід, розповіла, що ведеться посилена співпраця з батьками дітей, їх постійно інформують про те, на які небезпеки може наразитися маля на дорозі, в лісі, біля річки та в побуті. На щастя, жодних прикрощів із дітьми досі не траплялося.

– У цьому дитячому садочку робота з малятами – на найвищому рівні, – запевнила мама Федора зі старшої групи Наталя Поліщук. – Тут постійно відбуваються різноманітні заходи, в тому числі приурочені до свят. Мій син донедавна відвідував київський дитячий садочок. У рівнях виховання та навчання не бачу різниці між столичним і сільським дитсадком!

На згадку всі учасники заходу зробили колективний знімок, а діти пригостилися солодощами, які їм привезли «дядьки даішники».

Ярослава Побиван
Знімки авторки