У Житомирі в Управлінні СБУ привітали ветеранів зі Святом Перемоги

В історії кожного народу є події, про які не можна говорити без завмирання серця. Такою для усіх нас є Велика Вітчизняна війна 1941 – 1945 років та виборена в ній Велика Перемога.

Хвилюючими кадрами документальної кінохроніки легендарних подій травня 1945 року під звуки не менш знаменитої пісні «День Победы» розпочалися в Управлінні СБ України в Житомирській області традиційні урочистості, присвячені вшануванню тих, хто врятував нашу Батьківщину від фашистського поневолення, хто ціною свого життя відстояв її свободу та незалежність.

Про це інформує прес-служба УСБ України в Житомирській області

Слова синівської поваги та вдячності учасникам і ветеранам Великої Вітчизняної війни – ветеранам органів держбезпеки звучали у виступах керівництва УСБУ: «Ми завжди пам’ятатимемо ціну, яку заплатили Ви, а також наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за відстояну Вами можливість наступним поколінням жити, творити, народжувати і виховувати дітей у вільній державі.


Велика Вітчизняна війна для нас ніколи не буде просто історією. ЇЇ біль став частиною душі всіх нас.


У кожному домі в ці святкові дні вшановують пам’ять тих, хто піднімався заради нас в атаку, проливав кров.

Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Великої Вітчизняної, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Подвиг ваш безсмертний, пам’ять про вас, живих і мертвих, – священна, вічна та непорушна.»

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять тих працівників органів держбезпеки, які віддали своє життя за Батьківщину.


Під бурхливі оплески співробітників УСБУ запрошеним ветеранам Великої Вітчизняної вручали іменні привітання з нагоди свята від Голови СБ України генерал-майора Олександра Якименка.

Тих, хто за станом здоров’я не зміг відвідати урочистості, напередодні відвідали молоді співробітники УСБУ та члени Ради ветеранів Управління.


Для дорогих гостей було підготовлено святковий театралізований концерт, у якому прозвучали незабутні фронтові пісні у виконанні гурту «Древляни».

За давньою традицією після концерту ветеранів пригощали святковим обідом з «солдатською кашею», що готувалася тут же на польовій кухні, та «фронтовими ста грамами».