В Житомирі на військових кладовищах пройшли мітинги-реквієми. ФОТО

В Житомирі на Корольовському і Богунському військових кладовищах напередодні Дня Перемоги вшановували полеглих в боях за визволення Житомира.

Про це інформує прес-служба міської ради.

На Корольовському і Богунському військових кладовищах понад 1500 могил воїнів-визволителів, із них 71 – братська могила.

Серед загиблих й похованих в місті – командир полку, що звільняв Житомир від німецько-фашистських загарбників Василь Максютов, генерал-майор, командуючий артилерією гвардійської танкової армії Микола Оганесян, генерал-майор артилерії Петро Харчиков, Герой Радянського Союзу, гвардії полковник Федір Печенюк, Герой Радянського Союзу Сергій Іванов.

«Сьогодні ми зібралися тут, аби вшанувати пам’ять героїв, які поплатилися за Велику Перемогу ціною власного життя, солдат, які полягли на полі бою захищаючи Житомир. 120 тисяч житомирян загинули в роки Великої Вітчизняної війни.

Ми знаходимося на священній землі, де поховані визволителі. Усі ми пам’ятаємо про них. Я дякую ветеранам за їх подвиг. Ваша слава ніколи не помре», – звернувся до присутніх міський голова Володимир Дебой.

Учасник Великої Вітчизняної війни, голова Житомирської міської ради ветеранів та учасників бойових дій Анатолій Трещов каже, що в ці травневі дні ми віддаємо всю честь і славу воїнам, які загинули. Це обов’язок кожного українця.

Мер Житомира Володимир Дебой закликає усіх житомирян й гостей міста приєднатися 9 травня до святкової ходи.

ФОТО прес-служби міськради: