В Житомирі відкривається купальний сезон

Про це інформує управління з питань НС та ЦЗН.

Дата офіційного відкриття – 1 червня.

Пляжі Гідропарку належним чином підготували.

Водолази міської комунальної рятувальної служби на воді провели обстеження дна акваторії пляжів. Буями позначено межі запливу, підготовлено до використання за призначенням необхідне обладнання та плавзасоби.

Міський голова Володимир Дебой розпорядженням створив комісію міськвиконкому, яка перевірила забезпеченість інфраструктури пляжів згідно вимог нормативних документів та готовність міської комунальної рятувальної служби на воді.

Результат перевірки – служба забезпечена необхідним обладнанням та спорядженням і спроможна виконувати рятувально-пошукові роботи в зоні відповідальності.

Місця відпочинку на території гідропарку забезпечені питною водою, пляжі обладнано кабінами для переодягання, здійснюється прибирання території.

Для забезпечення належного відпочинку громадян протягом купального сезону будуть залучатися комунальні служби міста, підрозділи органів внутрішніх справ, муніципальної міліції, санітарно-епідеміологічної служби.

Для здійснення контролю за дотриманням правил безпеки під час купання та надання першої медичної допомоги на території міських пляжів організовано щоденне чергування рятувальників та медичного працівника.

Чергування буде здійснюватися до 31 серпня з 9 до 21 години. За допомогою засобів гучномовного оповіщення до відпочиваючих доводитиметься необхідна інформація стосовно температури води, заходів безпеки та правил поведінки на воді.