Вандалам, які нівечили квіти на Михайлівській в Житомирі, загрожує 5 років тюрми. ВІДЕО

В неділю клумб з квітами біля міської ради, до яких всі звикли й які вдало перегороджували пішохідну вулицю Михайлівську зі сторони Київської, житомиряни не побачили.

Там де стояли ці клумби – й нині пусто.

Як стало відомо Репортеру Житомира, квіти стали об’єктом агресії декількох житомирян. Одного міліція встигла затримати прямо на місці, іншого – згодом.

Квіти понівечили близько третьої ночі.

Спочатку молодики гучно відпочивали на лавці. Потім, підігріті алкоголем, вирішили, що для того, щоб гулянка точно могла називатися вдалою – треба спочатку побитися між собою, а потім вчинити деструктивну дію – продемонструвати свою велич, через зневагу до міста й праці людей, які забезпечують благоустрій.

За хвилину вони повалили на землю вазони, після чого, переможно обнявшись, спробували втекти.

Охоронець міської ради викликав міліцію, від якої не вдалося сховатися одному з учасників акту наруги над квітами.

ВІДЕО камери спостереження Житомирської міської ради:

Щодо мотивів молодих вандалів, то за словами заступника начальника слідчого відділу Корольовського ВР майора міліції Сергія Словінського, вони суто хуліганські – затриманий повідомив, що на вчинок їх штовхнув алкоголь.

Провоохоронець наголошує на тому, що вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння є обтяжуючою обставиною.

Своє ставлення до факту вандалізму висловив у коментарі Репортеру Житомира й міський голова Володимир Дебой. За його словами, громада міста повинна дізнатися про те, що відбулося й засудити цей акт наруги над благоустроєм Житомира й працею людей, які прагнуть зробити місто привабливим й затишним, а судова система – забезпечити покарання негідникам у встановленому законом порядку.

Відомості про правопорушення внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань Корольовського РВ УМВС. На даний час триває досудове розслідування.

За вчинення вказаного правопорушення статтею 296 ч. 2 передбачена відповідальність – покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, ну і, звісно ж, компенсація завданих збитків. А це близько 6000 гривень.