Якщо в крані не має води, – то хто винуватий завжди…?

В переддень чергової сесії міської ради, не дивлячись на численні опади за останній тиждень в вигляді дощу, в Житомирі в чергове воліють добитися гучної та вольової перемоги: подати жителям міста воду аж прямо під ніс, на кухню, ванну та вбиральню, щоб раділи, тішилися, дякували…

Що це за напасть така ось уже другий рік поспіль – місто постійно «трусить» «водяна лихоманка» в вигляді відключення від електропостачання підрозділів міськводоканалу?

Адже містяни вчасно та справно платять за отримані кубометри, доволі економно використовуючи дари річки Тетерів.

Справа стара та банальна, як весь світ, – за все потрібно платити, нічого особистого – тільки бізнес та великі гроші.

І Ви знаєте, виявляється кошти в нас є, вірніше могли б бути, адже Кабінет Міністрів України ще у квітні своїм рішенням виділив Житомирській міській раді КП «Міськводоканал» аж майже 19 мільйонів гривень, які й мали б піти на погашення астрономічної заборгованості перед обленерго.

Гроші то виділили, але фактично їх не має, вони на папері, у віртуальному вимірі, та щоб отримати їх, потрібно й керівництву міста й області серйозно засісти в Кабміні на день – два, та зробити все, аби кошти терміново надійшли до міста.

Але владі всіх рівнів не до цього, вона переймається популістськими штучками – то шукає фашистів у власному домі, то до нестями мітингує відволікаючи громадськість, попутно надававши стусанів журналюгам щоб не плутались під ногами.

Їй, якраз не нашої з вами води, доріг, тепла. Їй потрібно новий, перспективний та обнадійливий піар-хід, де будуть винуватці та на швидкоруч зроблені «герої», які врятували ситуацію, знешкодили запроданців майже в приватизованій державі, та ще й води подали прямо з річки під все той же ніс…

В ситуації з відключенням води, в очах житомирян винуватим звісна річ стане ПАТ «Житомиренерго», яке більше не хоче давати в борг який сягає в районі 25 мільйонів гривень і є найбільшим зі всіх областей України.

Так, розрахунки Житомирського водоканалу перед постачальником щомісяця сягають рівня 35% від загальної суми і є найгіршим показником в державі, бо всі інші області розраховуються за 50%, а то і всі 100%.

В такому випадку відключення логічне, як превентивний крок постачальника, який має спонукати владу до активних дій, хоча і дуже прикрий, бо «б’є» по невинних, по простому люду, відбираючи в них елементарне право на пристойне життя, а не існування!

Господарством займіться панове, господарством.

Ви ж запевняли нас всіх що вмієте, знаєте, маєте досвід, волю, авторитет, – поки щось цього і близько не видно!

Ви що, обдурювали нас коли обиралися та призначили Вас на високі державні посади?

Як що так, то виборець не вибачить Вам цього вже в найближчому майбутньому пославши керманичів «і эже с ними» в політичний нокаут, небуття та забуття…