Заступнику директора Соцстраху Валерію Сітайло згадали історію з цукерками з новорічних подарунків. АУДІО

В інтернет потрапив аудіозапис розмови колишнього директора виконавчої дирекції в Житомирській області Фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності Валерія Сітайло з керівництвом кондитерської фабрики про суму відкату.

Про це пише сайт Житомир-Онлайн.

“Йшлося про відкат за те, що Соцстрах замовить фабриці новорічні подарунки для дітей на 4,5 мільйона гривень. За умовами, якщо фабрика не погодиться на «відмивання», значить, підсумки тендеру, який фабрика вже виграла, будуть скасовані.

Так воно і сталося – скасували – пише видання. Керівник, у якого В.Сітайло вимагав відкат, виявився обережним і хід переговорів записав на диктофон”.

Пізніше запис потрапив в Інтернет.

АУДІО:

https://soundcloud.com/shelyawork/track-126/s-cFJ8C

Валерій Сітайло в листопаді 2010 року звільнив кабінет директора Соцстраху в Житомирі.

Очевидно, зробив він це неохоче, – пише Житомир-Онлайн, – бо була бійка з співробітниками, напад на журналіста, вивезення в невідомому напрямку документації дирекції, в тому числі й трудових книжок співробітників.

Також всі пам’ятають війну за крісло керівника Соцстраху Валерія Сітайло з Миколою Деглісом, який очолював цю структуру не один рік.

Однак, Дегліс зумів довести в суді, що звільнений незаконно й поновився на посаді.

А далі Валерія Сітайло, аудіо з яким потрапило в Інтернет, підвищили до рівня заступника виконавчої дирекції всього Фонду соціального страхування. Тепер він живе в столиці.

Але хто ж просуває Сітайло на хлібні посади? Кажуть, він дружить з нинішнім житомирським губернатором Сергієм Рижуком.

Ситуація з цукерками може спрямувати на роздуми щодо того, чому корупція в нашій країні ще й досі не подолана.

Автор публікації: Сергей Гудзенко