Жителька Житомирщини просить в Януковича 40 грн. 80 коп. матеріальної допомоги

В редакцію сайту Репортер Житомира звернулась жителька Коростеня Оксана Данильчук.

Жінка розповіла про несправедливість, яка коїться в її рідному місті.

Каже, коли в молодої сім’ї народжується дитина, держава, з врахуванням чорнобильських пільг на відвідування дитячого садочку та на харчування, виділяє грошову допомогу.

Але для того, щоб її отримати – батьки повинні зібрати певний ряд документів та довідок.

– Однією з довідок для “собезу” є довідка про те, що ти не є приватним підприємцем. З недавніх пір за цю довідку стали вимагати 20 грн. 40 коп, на кожного з батьків. Тобто на сім’ю виходить 40 грн. 80 коп.

Позаяк переоформлення документів відбувається кожні 6 місяців, то в рік Державна реєстраційна служба Коростеня з кожної молодої сімї отримує 81 грн. 60коп., – каже Оксана Данильчук.

Читачка Репортера наголошує, що за цю довідку на Житомирщині платять тільки в Коростені.

За її словами, подібний сепаратизм не можна розглядати інакше, як прояв містечкового свавілля, спрямованого на те, щоб збільшити прибутки установи за рахунок немовлят.

– Скоро мабуть дійде до того, що всім установам Коростеня молоді батьки будуть платити за кожну з довідок, адже державні реєстратори міста Коростеня відкрили здирницький ящик Пандорри, – каже молода мама.

Жінка навіть звернулась до Президента України з проханням розібратися в ситуації та надати матеріальну допомогу молодій сім’ї в сумі 40 грн. 80 коп.