Житомир відвідав Блаженніший Митрополит Володимир. ФОТО

В третю неділю після Великодня православні відзначають день святих жон-мироносиць Марії Магдалини, Марії Клеопової, Соломії, Іванни, Марфи й Марії, Сусанни та інших.

Крім дванадцяти й семидесяти учнів за Христом ходили та Йому вірно служили багато жінок, котрі навчалися у Нього вірі та святому життю, допомагали Йому в проповіді про Царство Боже.

Жони-мироносиці отримали таку назву тому, що принесли до гробу Господнього миро для помазання пречистого тіла Його, показали свою велику любов до Господа, були свідками смерті Христа Спасителя й проповідницями Його Воскресіння.

Ці святі жони, прибувши на місце поховання Христа, знайшли відваленим камінь від гробу, сторожу – яка від страху розбіглася, побачили ангела, який сповістив їм про Воскресіння Господа, а потім і Його Самого, Котрий сказав: “Радуйтеся!”.

Так оповідає Євагенгеліє від Матвія.

Мироносиці у глибокій печалі, забувши про обітницю Спасителя про воскресіння в третій день, прийшли помазати ароматами померлого, а знайшли воскреслого й першими відчули святу радість Воскресіння.

Свята Церква, шануючи пам’ять жон-мироносиць, віддає належну хвалу їхній вірі, гарячій любові й відданості Господу.

Крім цього в цей день вшановують праведних Йосипа Аримафійського та Никодима.

Привітати Єпископа Житомирського й Новоград-Волинського Никодима та зустрітися з вірянами Житомира й області приїхав Блаженніший Митрополит Володимир.

Службу відвідали міський голова Володимир Дебой, голова обласної ради Йосип Запаловський, народний депутат від Житомира Геннадій Зубко.

В Спасо-Преображенському соборі відбулася недільна служба.

ФОТО Репортер Житомира: