Житомирський хор побував на гастролях у Польщі та Німеччині. ФОТО

Днями Польський камерний хор ім. Ю. Зарембського (художній керівник та головний диригент – Ян Красовський) повернувся з гастрольної поїздки до Польщі та Німеччини.

Концерти, що відбулися на запрошення польської сторони були присвячені 222-ій річниці Конституції Польщі.

Концертна програма містить в собі 30 пісень: польські релігійні й народні пісні, патріотичні, класичні твори з польської музичної літератури й популярні музичні пісні.

Хор дістав дуже гарні відгуки глядачів.

В Жарах, в першому місті де виступав хор, проживає велика кількість поляків, які переїхали з України.

Одному з них – 87 років. Він родом з Житомира. Маленьким в дитинстві, він гуляв нашим Бульваром.

В другому місті – Свібодзін, хор виступив в Sanktuarium Mi?osierdzia Bo?ego

У місті Гожові Вєлькопольскім на прохання Любуського воєводи Ежи Остроуха солісти хору, крім основної програми, виконали ще державний гімн.

Концерт відбувся у гожовській філармонії.

В День Полонії й поляків за кордоном хор виступав у Берліні. В концерті також брали участь солісти хору з міста Барановіч (Білорусія).

Лонгін Комоловський голова товариства “Спільнота польська”, який був пристній на концерті, відзначив майстерність виконання польськіх пісень нашими хористами.

Хор засновано у 1997 році. Хористи обрали своїм артистичним патроном відомого польського композитора й піаніста Ю. Зарембського (1854–1885), зв’язаного ріднею і творчістю з Житомиром.

Художній керівник хору Ян Красовський аранжує багато творів для свого колективу.

Репертуарний діапазон охоплює польські релігійні й народні пісні, класичні твори з польської музичної літератури й популярні музичні пісні.