Дебой запросив у Житомир експертів в сфері чистих технологій

Житомирський міський голова Володимир Дебой взяв участь у Міжнародному форумі чистих технологій ECOSMART-2013, що відбувся в Києві.

Захід відвідали представники міністерств, керівників провідних міжнародних компаній, що займаються проблемами твердих побутових відходів.

Міський голова підняв проблеми в законодавчій частині перевезення, переробки та утилізації твердих побутових відходів на прикладі Житомира.

Полігон функціонує з 1957 року.

Мер повідомив, що для вирішення проблеми накопичення ТПВ у Житомирі розпочато програму роздільного збору сміття. Також ведуться роботи щодо встановлення сортувальної лінії.

«Ефективне поводження із твердими побутовими відходами, вирішення проблеми їх накопичення – це екологічна безпека, майбутнє мешканців міста та чистота вулиць. Саме для цього ми запроваджуємо систему роздільного збору сміття, а також ведемо роботу щодо встановлення сміттєсортувальної лінії», – підкреслив Володимир Дебой.

Прес-служба житомирської міської ради інформує, що мер міста домовився із керівництвом міжнародних організацій щодо дослідження та шляхів вирішення проблеми твердих побутових відходів у Житомирі.

Фахівці виступили із готовністю відвідати Житомир, провести експертне дослідження проблеми твердих побутових відходів та запропонувати шляхи її вирішення.

Представники ізраїльської державної компанії запропонували проведення експертного оцінювання стоків Житомира.