На Житомирщині директор благодійної місії здав СБУ майора податкової міліції

На Житомирщині СБУ за отримання неправомірної вигоди затримала майора податкової міліції.

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність начальника відділення одного з міжрайонних відділів податкової міліції у Житомирській області, який вимагав неправомірну вигоду від керівника однієї з благодійних організацій.

Про це інформує прес-група УСБ України в Житомирській області.

33-річний майор податкової міліції вимагав від директора благодійної місії 11,5 тисяч гривень за незастосування стосовно неї штрафних санкцій за виявлені під час перевірки порушення податкового законодавства та непритягнення її до кримінальної відповідальності за підробку документів (ст.358 Кримінального кодексу України).

Гроші службовець повинен був отримати через посередника – місцевого приватного підприємця, який нічого не знав про цю протиправну оборудку.

У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ спільно зі слідчими обласної прокуратури затримали посередника “на гарячому” під час одержання усієї суми грошей.

Того ж дня правоохоронці затримали податківця у його службовому кабінеті.

Майору податкової міліції спочатку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а потім обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування триває.