В Житомирі УДАР створив волонтерський рух

Житомирські активісти політичної партії «УДАР Віталія Кличка» започаткували довгострокову співпрацю з громадським об’єднанням «Діти Сонця».

Про це інформує прес-служба Житомирської міської організації партії «УДАР Віталія Кличка».

«Реалії нашого життя є такими, що діти вже не є майбутнім нашої держави. – каже керівник апарату Житомирської обласної організації ПП «УДАР» Альона Дідківська, – Hе секрет, що діти, які мають вади розвитку в нашій державі залишилися без підтримки з боку органів влади. Батьки з такими дітьми залишаються сам-на-сам зі своїми проблемами, які вони не в змозі вирішити самостійно. Наприклад, як розвивати таку дитину, адаптувати до суспільства, самостійного життя».

Відтепер волонтери від партійної організації проводитимуть спеціальні уроки з дітьми, навчатимуть різним видам діяльності – від грі на музичних інструментах до вивчення іноземних мов, проводитимуть методичні консультації для батьків, тощо.

«Не всі батьки знають, що і як робити з дітьми з синдромом Дауна, багато з них просто опускають руки, адже у нас просто немає фахівців, які б підказали і допомогли у соціалізації та розвитку таких дітей. Ми, батьки, самі вчимося, їздимо на різні семінари та конференції аби поставити своїх дітей «на ноги», щоб вони були повноцінними членами суспільства», – зауважила Сніжана Кісішвілі, президент громадської організації «Діти Сонця».

Вона зазначила, що жодне звернення до громадськості та влади не було почуте.

Організація потребує власного приміщення та багато спеціального методичного матеріалу для занять, а послуги кваліфікованих викладачів коштують недешево і далеко не всі батьки в змозі оплатити їх послуги.

«Я вдячна активістам від партії «УДАР» за допомогу нашій організації, адже найцінніше у нашому житті – посмішка щасливої дитини, щире спілкування і душевне тепло», – підсумувала Сніжана.

Перший візит до організації «Діти Сонця» був першим, ознайомчим етапом, за яким слідує довга і плідна різностороння співпраця.