В Житомирі обленерго знеструмило адмінкорпус водоканалу. Робота підприємства паралізована

Адмінкорпус КП «Житомирводоканал» відключено від енергопостачання.

Цей крок вжитий ПАТ “Житомиробленерго” замість знеструмлення насосних станцій, які підкачують воду в квартири житомирян.

Станом на 1 червня 2013-го року заборгованість КП «Житомирводоканал» за спожиту електроенергію складала 21 мільйон гривень.

Cьогодні обленерго знеструмило майстерні й адмінкорпус водоканалу.

Це повністю паралізувало роботу стратегічного підприємства обласного центру, яке забезпечує громадян питною водою.

Справа в тому, що адмінкорпус водоканалу приймає заявки від громадян щодо поривів водогонів, в електронному режимі здійснює бухгалтерські операції.

Керівництво водоканалу пояснює – якщо зараз відбудеться порив магістрального водогону, підприємство навіть не зможе прийняти від людей заявку.

Повністю заблокована діяльність диспетчерської, аварійної та економічної служб підприємства.

КП «Житомирводоканал» вже недоотримав значні кошти, які мали надійти на банківські рахунки підприємства.

Міський голова Житомира Володимир Дебой вчора під час засідання міськвиконкому наголосив, що нинішня ситуація із заборгованістю – господарська ситуація між двома підприємствами, заручниками якої не мають бути житомиряни.

Борг КП «Житомирводоканал» перед енергопостачальною компанією скоротився на 3 мільйони гривень. Підписано договорів ще на 13 мійльйонів гривень.

Керівництво КП «Житомирводоканал» наголошує, що житомиряни не мають потерпати від невирішених проблем, що склалися в господарських стосунках двох життєзабезпечуючих підприємств.

Разом з тим, на сайті ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» зазначається, що енергопостачальна компнія вимушена вдатися до крайніх заходів. Як єдиний важіль впливу на боржника – обмеження електропостачання.

Читайте: Обленерго знову погрожує водоканалу: житомиряни крайні?