Вальтер Треттон про велику подію в Житомирі. Відео

Вальтер Треттон, який є керівником секції з питань енергетики, довкілля та транспорту Представництва ЄС в Україні назвав тиждень сталої енергетики, який цьогоріч проходить в Житомирі, великою подією.

В ці дні в європейських містах проходять заходи з популяризації й донесення до людей ідеї необхідності зменшувати споживання енергоресурсів.

Основий месидж – потрібно раціонально (економно) використовувати наявні енергоресурси, не варто їх марнувати.

Дитячий садочок – саме те місце, де потрібно показувати приклад підходу до енергозбереження, оскільки тут діти вчаться як жити в майбутньому, – переконаний Треттон.

Нагадаємо, дитячий садочок №21 в Житомирі комплексно утеплили після того, як міський голова Володимир Дебой домовився з НЕФКО щодо виділення місту 2,8 мільйонів гривень кредитних коштів на заміну вуличних ліхтарів та утеплення (санацію) ДНЗ №21.

В рамках проекту в Житомирі 1628 ліхтарів замінили на енергоефективні світлодіодні, що споживають в 5 разів менше електроенергії та провели комплекс робіт з утеплення дитячого садочку.

Відтепер щорічно Житомир економитиме на енергоносіях понад 800 тисяч гривень.

Міський голова наголошує на тому, що Житомир перспективний в плані втілення енергоефективних програм, оскільки через зношеність й застарілість основних міських комунікацій і мереж місто потребує інвестицій в комунальну сферу, у тому числі в площині допомоги європейських й світових фінансових інституції, які надають дешеві самоокупні кредити з грантовою складовою.