Виконком – у горлі ком

Житомир знову під загрозою залишитись без води. Таку інформацію сьогодні озвучили під час виконкому міської ради.

За словами керівника Водоканалу на даний час борг перед Обленерго становить 18 мільйонів гривень.

Завтра відбудеться суд на якому можливий арешт рахунків підприємства, що призведе до патової ситуації.

Окрім цього, на разі, в міській раді розпочинають підготовку міського господарства до осінньо-зимового періоду.

За словами начальника управління комунального господарства Олександра Марцуна для робіт Житомиртеплокомуненерго дадуть 43 мільйони гривень, Житомирводоканалу близько 6 мільйонів, управлінню автомобільних шляхів трішки більше 20 мільйонів гривень.

Правда, чи вирішить це усі проблеми даних господарств і чи будуть вони повністю готові – допоки невідомо.

Величезні борги, не вирішені проблеми з різницями у тарифах та й затримки Держказначейства не дозволяють робити сприятливі прогнози.

Вже на даний час Водоканал на грані банкрутства, котельні та мережі потребують негайних ремонтів, а латання доріг вже давно перетворилося в фарс, бо як розповіли члени виконкому (і це підтвердив Володимир Дебой), ями засипають просто сміттям.

Що ж, житомирянам залишається сподіватись, що влада міста та депутати винесли потрібні висновки з попереднього осінньо-зимово-весняного сезону і зима 2013-2014 не буде черговою несподіванкою для мешканців та комунальників.

Але, що точно відомо, так це те, що в День Конституції та День молоді по традиції очікуваних громадою сюрпризів не буде.

Відбудеться акт покладання квітів та виступи самодіяльності. Таку програму подало управління культури й її успішно затвердили члени виконкому.