Ольга Пархомчук розповіла про гроші на добудову багатоповерхівки на Щорса, 155 в Житомирі

Роботи із завершення будівництва багатоповерхівки на Щорса, 155 в Житомирі відновились.

Розпочато роботи з підведення до будинку водопостачання та водовідведення, демонтовано башенний кран.

Про це в телефонному режимі журналісту Репортер Житомира повідомила директор КП «Агентство з управління майном» депутат міської ради Ольга Пархомчук.

Добудовує багатоповерхівку міська влада після того як зазнало банкрутства підприємство КП “Житомирбудзамовник”. Об’єкт передали на баланс міської Агенції з управління майном.

Пархомчук каже, що добудовуватимуть багаповерхівку за кошти від реалізації вільних квартир, грошей, які виділяє держава на завершення довгобудів, заборгованої інвесторами суми.

Вже є 2 угоди на продаж вільних квартир на умовах кредитування через Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Також, як повідомляє прес-служба мерії, на найближчій сесії ВР має бути ухвалений Закон України «Про зміни до державного бюджету Україн на 2013 рік», в якому спробують передбачити кошти на добудову багатостраждальної житомирської багатоповерхівки.

В мерії вже почали проводити тендерну процедуру, щоб у разі виділення державою коштів, одразу ж приступити до роботи.

Загалом на завершення подібних будівництв по всій Україні з бюджету планується виділити 41 мільйон гривень, з цієї суми 8,9 мільйона буде спрямовано КП «Агентство з управління майном», щоб завершити будівництво по вулиці Щорса 155 в місті Житомирі.

Раніше зазначалося, що коштами від продажу вільних квартир влада спробує перекрити витрати на добудову багатоповерхівки. Однак зараз Ольга Пархомчук говорить, що навіть при умові продажу всіх вільних квартир коштів на повну добудову вже не вистачать.

Це означає, що внутрішні роботи в квартирах кожен з жителів буде проводити самостійно.

“За домовленістю з інвесторами ми виключили з цієї суми внутрішні роботи, тобто воду, газ, каналізацію проведуть лише до квартири, а по квартирі кожен буде робити ці роботи (стяжку полу, штукатурку, встановлення сантехніки, опалення) самостійно”, – сказала Пархомчук.