“Клєтка нас зустрічає”: в Житомирі танцювали всі

Коли Житомирська міська рада повідомила про безкоштовні майстер-класи з хореографії, під час яких усі бажаючі можуть за місяць навчитися танцювати та взяти участь у масштабному танцювальному виступі під час святкування Дня міста Житомира, журналісти не могли не піддатися спокусі й собі спробувати вивчити кілька па й подалися до танцювального майданчика «Клітка» в Парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

Ось лише з погодою не вгадали: розпочався дощ. Виявилося однак, що холодні патьоки з неба та калюжі – не завада для справжніх фанатів танців.

«Клітка» справила кепське враження. Цей танцмайданчик перетворено на… пивний. Хай скільки стверджують, що в Європі та США кожен «денсфло» має алкогольний бар, але ще зовсім недавно місцева влада заявляла, що об’єктам із продажу пива не місце в парку. Тим паче, що найактивніші відвідувачі танців експрес-школи – це діти від 10 до 15 років.

До речі, організатори майстер-класів (в тому числі управління культури міської ради) обіцяли зробити накриття для танцмайданчику, щоб погана погода не заважала. Даху немає до цих пір.

Того дня прийшли на «уроки» кілька дівчаток-підлітків та двоє молодих тренерів: Андрій Луженецький та Іван Дубінін.

Коли дощ ущух, вони провели майстер-класи з аргентинського танго, ча-ча-ча та рок-н-ролу.

Враження були дуже приємними! Заради них варто було відірватися від буденних справ, комп’ютера та телевізора.

Було б чудово, якби такі безкоштовні майстер-класи діяли постійно. До речі, представники старшого покоління теж із задоволенням їх відвідують.

12-річна житомирянка Настя була однією з перших, яка того дня попри дощ прийшла до «Клітки».

«Про майстер-класи дізналася з інтернету. Ходжу сюди вже тиждень. Дуже хочу взяти участь у танцювальному виступі на День міста!» – розповіла дівчинка.

Як поінформував один із тренерів, цьогорічна «школа танців» – це такий собі пілотний проект, який, можливо, наступного року отримає продовження.

А координатор «танцювального» проекту, провідний спеціаліст управління культури міської ради Олена Головко повідомила, що у рамках святкування Дня міста на майдані ім. С. П. Корольова 7 вересня, з 12.00 до 18.00, відбудуться танці для всіх бажаючих та майстер-клас від провідних танцювальних студій Житомира.

А майстер-класи в «Клітці» – це своєрідний «розігрів», заохочення до участі в цьому дійстві.

Марія ХІМИЧ
Фото Олександра Колісного