Краса тріумфального повернення Дефлімпійської збірної України. Фото

В аеропорту «Бориспіль» 5 серпня зустрічали національну збірну команди України, яка повернулася із Софії, посівши друге загальнокомандне місце серед усіх держав світу за підсумками ХХІІ Дефлімпійських ігор.

Спортсмени України на цьому світовому форумі здобули 21 золоту, 30 срібних та 37 бронзових медалей.

Зустрічали: віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул, Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, голова Комітету Верховної Ради України, президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич.

Дефлімпійські ігри (англ. «Deaflympic» від deaf — глухий) — санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для глухих людей. Перші Дефлімпійські ігри пройшли у 1924 році, в Парижі.

Відчутний внесок у здобутки збірної України внесли вихованці Житомирського регіонального центру «Інваспорт».

У волейбольні чоловічій дефлімпійській збірній, яка виборола золоті нагороди – 8 житомирян, у жіночій, яка також здобула «золото» – наша Ірина Ковальчук.

Земляків зустрічав начальник Житомирського регіонального центру «Інваспорт» Юрій Панасюк, представники департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

За рішенням Уряду України, кожному з чемпіонів Дефлімпійських ігор встановлена винагорода у розмірі 800 тисяч гривень. Відповідними преміями також відзначаються тренери національної збірної команди України.

Офіційна зустріч з нашими дефлімпійцями та прес-конференція за участю керівництва області попередньо планується на 19 серпня в облдержадміністрації.