Мер Житомира Дебой про виконання міського бюджету за перше півріччя: «Оптимізму небагато»

Бюджет Житомира за перше півріччя виконано на 97%.

Про це під час засідання міськвиконкому повідомив начальник департаменту бюджету і фінансів міської ради Сергій Гаращук.

Забезпечено своєчасну виплату зарплати бюджетникам, премії освітянам. Для цього були взяті 10 короткотермінових позик на суму 103 мільйони гривен, які повернуті у повному обсязі.

Здійснення господарської діяльності гальмується через затримку проведення платежів органами Державної казначейської служби. Станом на 1 січня 2013 року не проплачено 13 мільйонів гривень, на 1-ше травня – 0,6 мільйонів гривень, на 1 липня – 17 мільйонів, на 1-ше серпня – 21,7 мільйон гривень.

«Оптимізму небагато», – каже Дебой.

Через ситуацію з проходженням фінансів заборгованість за ремонт доріг – 3,3 мільйона авансових платежів.

Пройде ще місяць півтора й скажуть, що ми асфальтуємо у воду. Тому профільний заступник, керівник КП «УАШ» має виходити до житомирян і пояснювати причину чому немає грошей, щоб купити бітум й здійснити заплановані ремонтні роботи, – каже Дебой.

Так само ненадходження коштів затягнуло терміни виконання робіт державної експертизи, що унеможливило початок робіт робіт з ремонтів житлового фонду, об’єктів інфраструктури.

Мер прямо каже про те, що, очевидно, всі заплановані роботи місто не виконає через затримки з проходженням платежів.

Йде втягування нас в невиконання складного міського бюджету. Напевне, ми не виконаємо всі роботи вчасно. Школи будуть в цілому готові, – зазначає Дебой.

В результаті корегування в Мінфіні дохідної частини міського бюджету Житомира, відсоток його виконання вищий, ніж в інших містах області.

Щодо шляхів наповнення бюджету представник податкової повідомив, що будуть проведені рейди з метою виявлення неофіційно працюючих робітників, а також виявлятимуться факти виплати зарплати нижче затвердженого державою мінімуму.