Мер Житомира Дебой в тролейбусі запитав кондуктора про зарплату

Під час робочого об’їзду містом мер Житомира Володимир Дебой проїхався в тролейбусі 12-го маршруту.

Міський голова запитав у кондуктора та водія чи заплатили працівникам ТТУ 3,6 млн.грн. заробітної плати та як нині курсує громадський електротранспорт, – інформує прес-служба мерії.

Кондуктор повідомила, що ще на минулому тижні працівники ЖТТУ отримали заплату за 3 місяці, із дня на день чекають кошти за липень.

«Страйкувати не будемо. На щастя, майже повністю отримали заборгованість. Дай Боже, до кінця року отримуватимемо вчасно. Нам би ще рухомий склад оновити – і ТТУ отримало б новий стимул», – сказала Валентина Зигмундівна.

Водій тролейбусу в унісон додає: «Хочеться щоб і в наступному місяці ми отримували гроші вчасно. Двоє дітей треба їх годувати і навчати. Працювати нормально, але хочеться щоб було більше тролейбусів на маршрутах, бо інтервал великий, якщо раніше це було 10 хвилин, то зараз 15-20».

– Крім оновлення рухомого складу, для належної роботи трамвайно-тролейбусного управління потрібно також вирішувати проблему із маршрутками, які буквально захаращують тролейбусні зупинки, – ділиться наболілими спостереженнями водій.

На це Володимир Дебой відповів, що міська влада надалі робитиме все, аби покращити ситуацію із кількістю та якістю рухомого складу: «Дякую водіям, які працюють на стареньких тролейбусах, але працюють майстерно. Я хочу, щоб Житомир мав нові тролейбуси, і ми будемо працювати над цим і в 2014 і в 2015 роках».

За словами мера, місто поки що не готове брати кредит на купівлю нових тролейбусів під муніципальні гарантії та банківські відсотки. Каже, не можна знявши з ТТУ одне ярмо кредиту вішати інше.

«Ми будемо звертатися до обласної ради, обласної адміністрації, можливо за рахунок перевиконання бюджету оновлювати 1-2 тролейбуси. Але це не вихід, нам потрібні серйозні кошти. Це можуть бути кошти державної підтримки. Думаю, ми знайдемо і запропонуємо житомирянам та депутатам найкращий вихід із цієї ситуації», – сказав в тролейбусі Дебой.

Нагадаємо, мер Житомира під час позачергової сесії міської ради звернувся до присутнього в сесійному залі нардепа від Житомира Геннадія Зубка із закликом зробити хоч щось для свого міста та мешканців. Цим зверненням мер зірвав аплодисменти.

Зокрема, народний депутат міг би посприяти реалізації державної програми щодо забезпечення електротранспортом, розподілу та збільшення державної субвенції на ТТУ та переходу комунальних підприємств на спрощену систему оподаткування, оскільки ці питання належать до компетенції Верховної Ради України.