На Житомирщині вшанували пам’ять вбитого дільничного міліціонера

28 серпня 2013-го року дільничному інспектору міліції Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області Сергієві Березюку виповнилося б 29 років. У цей день колеги відвідали батьків правоохоронця та разом з ними побували на могилі Сергія.

Міліціонер кілька років працював дільничним у Коростені.

На ввіреній території був порядок, але трапилась біда – гурт підвипивших приїзжих молодиків поблизу місцевого магазину агресивно зреагував на просте зауваження міліціонера заспокоїтись – 25-річному хлопцеві нанесли смертельні ножові поранення.

Цього ж вечора нападників затримали.

Суд дав чоловіку, який вбив міліціонера, 12 років позбавлення волі.

У 2010 році Указом Президента України старшого дільничного інспектора міліції Коростенського міськвідділу УМВС України в Житомирській області лейтенанта міліції Березюка Сергія Васильовича за мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання службового обов’язку, нагороджено орденом «За мужність» III ступеня, посмертно.

Пройшло більше трьох років, а я все чекаю, що син повернеться з роботи, – утирає сльози мати Євгенія Федорівна. – Він з дитинства мріяв стати міліціонером. Займався спортом… Завжди був справедливим – саме за це його найбільше поважали друзі.