Прокуратура Житомирщини оскаржила звільнення звинувачених у згвалтуванні й вбивстві

За касаційною скаргою прокуратури Житомирської області Вищий спеціалізований суд України скасував виправдувальний вирок апеляційного суду.

Даним вироком виправдано чотирьох осіб, обвинувачених у жорстокому зґвалтуванні та вбивстві малолітньої жительки Малина.

15 серпня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ задовольнив касаційну скаргу прокуратури області на рішення апеляційного суду Житомирської області, яким винесено виправдувальний вирок чотирьом особам, обвинуваченим у вчиненні злочинів за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування) п. п. 2, 9 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ вирок апеляційного суду скасовано та справу направлено на новий судовий розгляд.

Як повідомлялося раніше, апеляційний суд Житомирської області виніс виправдувальний вирок чотирьом особам, обвинуваченим у вчиненні особливо тяжких злочинів та звільнив їх з-під варти у залі суду.

Прокуратура області відстоювала позицію, яка полягала у тому, що до виправдання осіб судом неправильно застосовано кримінальний закон при вирішенні справи по суті, а тому не погодилась із рішенням суду і оскаржила його у Вищому спеціалізованому суді з розгляду кримінальних і цивільних справ України.