Редактор газети “Житомирщина” Дмитро Панчук встановив рекорд України

9 серпня 2013 року минає рівно 30 років з того дня, як вийшов перший номер газети «Радянська Житомирщина» (з 1997р. – «Житомирщина») за підписом новопризначеного редактора Дмитра Панчука.

Про це пише сайт interesu.info.

Це був № 152-й газети у поточному році і № 14930-й з дня її заснування.

Виходить, що Дмитро Панчук очолює газету майже третину часу з дня її виходу в світ – у березні 1919 року. І це рекорд України!

Довше ніхто з нині діючих редакторів обласних періодичних видань не редагував одну й ту ж газету.

За ці тридцять років в Україні змінився державний устрій, і вона вже 22 роки як незалежна, суверенна країна. За більш як два десятиріччя її існування обрано четвертого президента, а в самій Житомирській області поміняно з десяток голів облдержадміністрації і десь стільки ж – облради.

Але жодні політичні буревії не похитнули редакторське крісло обласної офіційної газети, трудовий колектив якої не раз ставав на захист свого шефа та видання.

Співзасновниками газети «Житомирщина» є Житомирські облдержадміністрація й облрада, а також трудовий колектив редакції газети.

Незважаючи на свій поважний вік, Дмитро Оксентович Панчук, як і раніше, по-молодецькому стрункий (бо веде здоровий спосіб життя) і ходить, як завжди, з гордо піднятою головою (хоча ніколи не зазнавався).

5 серпня 2013 року головний редактор обласної офіційної громадсько-політичної газети «Житомирщина» підписав до виходу в світ її об’єднаний 85-86-й номер за цей рік (20167-й номер – з початку виходу газети в березні 1919 року).

Таким чином за його підписом уже вийшло 5237 номерів газети «Радянська Житомирщина» (з 9 серпня 1983 р. по 4 січня 1997 р.) і газети «Житомирщина» (з 4 січня 1997 р. по 7 серпня 2013р.)

У ці дні колектив редакції газети на чолі з Дмитром Панчуком готує для її читачів наступний номер – 87-й, який вийде якраз 9 серпня. А за ним будуть усе нові й нові випуски найстарішої в області газети.

Микола Рой, кореспондент газети «Радянська Житомирщина» у 1982-1990 роках

Редактора “Житомирщини” в присутності колективу привітав голова облради Йосип Запаловський.