Реконструкція стадіону в Житомирі нібито має розпочатися. А що далі?

У Житомирі розпочинаються роботи з реконструкції центрального стадіону.

З цього питання 7-го серпня в облдержадміністрації пройшла робоча нарада.

Житомирський центральний стадіон роками знаходиться в занедбаному напівзруйнованому стані. Місто зі славними футбольними традиціями й досягненнями, яке виховало плеяду зірок футболу втратило всі свої надбання через безгосподарність.

Реконструкція стадіону була невиконаною обіцянкою різних губернаторів.

Вчора пообіцяли, що роботи з реконструкції розпочнуться з наступного тижня.

Уряд України ухвалив постанову № 77, згідно якої на реконструкцію стадіону виділено 10,4 млн. гривень.

«Сюди входить реконструкція центральної трибуни, підтрибунних приміщень, благоустрій території. Все буде залежати, звичайно, від надходження коштів і ритмічності їх використання. Проте уже зараз компанія, що виграла тендер, Житомирське ТОВ «Артхаус», розпочне будівельні роботи за свої кошти і готова вкласти 700 тис. гривень», – каже директор департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації Григорій Красійчук.

Реконструкція житомирського стадіону – це перший етап. Далі треба буде створювати футбольну команду, організовувати тренувальний процес.

Все це потребуватиме значних фінансових вливань, оскільки особливо на перших етапах виручка від реалізації квитків буде мізерною у порівнянні з витратами.

Гроші на утримання команди повинна виділяти обласна рада. Таке переконання у розмові з журналістом Репортер Житомира висловив Олександр Коцюбко, голова ЖОФФ.

За його словами, це обов’язок влади і якби він виконувався, стадіон би не розвалили й не перервали футбольні традиції.

Створення успішної професійної команди в Житомирі можливе – потенціал дітей, які виборюють кубки на міжнародних турнірах (ФК “Фенікс”), рівень молодих футболістів, які грають в приватних клубах та результати ЗОШ №14, футбольний клас якої – один з найсильніших в Україні, дає підстави розраховувати на укомплектацію майбутньої команди своїми гравцями, без залучення легіонерів.

Здійснити всі ці мрії без сильного менеджера й бажання влади розвивати футбол, а не шукати шляхів збагачення, не вдасться.