В Житомирі обговорили електронне врядування

Реалізацію на Житомирщині програми Партнерства “Відкритий Уряд” у рамках проекту “Бібліоміст” обговорили в обласній науковій бібліотеці.

Проектом “Бібліоміст” на сьогодні охоплено близько 80 бібліотек по всій території області.

Ці заклади забезпечено компьютерною технікою, ліцензійним програмним забезпеченням та вільним і безкоштовним для відвідувачів доступом до мережі інтернет.

Впродовж п’яти місяців в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича (вул. Новий Бульвар 4, 2-ий поверх) пройшла низка тренінгів з питань електронного урядування для бібліотечних працівників області, працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, представників ЗМІ, громадських організацій та громадських активістів.

Найбільшу зацікавленість під час навчання викликали практика використання електронного урядування та такі публічні інформаційні ресурси:

«Громадянське суспільство та влада» де реалізується можливість громадського обговорення проектів законодавчих актів центральних органів державної влади та публікується інформація про заплановані громадські слухання по кожному регіону країни;

«Портал звернень громадян» користувач може здійснити електронне звернення до будь-якого центрального або місцевого органу влади і отримати у 5-денний термін офіційну відповідь згідно вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації»;

«Портал адміністративних послуг» , на якому до кінця поточного року представлений перелік послуг, які надаються усіма органами державної влади та забезпечена можливість отримання даних послуг через відповідні центри надання адміністративних послуг.

Підсумком круглого столу стало рішення щодо поширення практики співпраці органів державної влади з бібліотеками задля кращої поінформованості мешканців усіх міст та селищ Житомирської області.