В Житомирі скликають позачергову сесію міськради, щоб допомогти ТТУ. Фото ремонтного депо

Мер Житомира Володимир Дебой підписав розпорядження про скликання 22 серпня 2013 року о 09.00 год. позачергової сесії Житомирської міської ради.

Про це йдеться в інформаційному повідомленні, оприлюдненому на сайті житомирської міської ради.

Скликання сесії 22 серпня 2013 року пов’язано із технічною необхідністю виділення додаткових коштів на поповнення статутного фонду КП «ЖТТУ» для часткового погашення заборгованості по зарплаті.

На розгляд ради внесено такі питання:

1. Поповнення статутного фонду КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління»

2. Про внесення змін до рішення міської ради від 27.12.12 №479 «Про міський бюджет на 2013 рік».

В ситуації, коли працівники ЖТТУ погрожують страйком в разі невиплати зарплати до кінця місяця, в Житомирі вперше міський бюджет виділить позичку, яку повернуть, коли надійде держсубвенція, обіцяна губернатором.

Міський голова Володимир Дебой звернеться до народного депутата від Житомира Геннадія Зубко з наполегливим проханням, щоб нардеп на законодавчому рівні ініціював перехід комунальних підприємств (ТТУ, ЖЕКів, водоканалу) з загальної на спрощену систему оподаткування.

Також на переконання мера для убезпечення від непорозумінь з обласною владою, держсубвенція повинна розподілятися на рівні Кабміну й її відсоток на міський електротранспорт має бути чітко визначений, а не так як це відбувається зараз – в ручному режимі на рівні обласних чиновників.

Разом з тим, мер розуміє, що якщо не буде діяти державна програма фінансування заміни рухомого складу, місто за власний кошт не зможе збільшити кількість тролейбусів й трамваїв.

У той же час Сергій Сухомлин, член виконкому міської ради та голова фракції “Фронту Змін” в обласній раді нагадав з якими труднощами проходило через сесійний зал рішення на початку 2013 року про виділення 1,5 мільйонів гривень з обласного бюджету на ТТУ.

– Серед депутатів обласної ради є лоббі перевізників. Окрім питання корупційної складової є ще ситуація з автобусами, які ходять в найвіддаленіші села області. Якщо в них забрати субвенцію, це спричинить колапс. Тому не думайте, що область легко віддасть обіцяні губернатором 8,9 мільйони. Треба готуватися до того, що ці гроші треба буде “вигризати”, – сказав Сухомлин.