Юрій Мойсеєв звернувся до адміністрацій ринків Житомира

Влада Житомира розглянула ситуацію на ринках міста.

Про це інформує міська рада.

Організація торгівлі в Житомирі – питання, яке потребує врегулювання.

Що треба зробити, щоб навести лад в цій сфері – визначали керівники ринків і комплексів, органів санітарно-епідеміологічного та ветеринарного нагляду, правоохоронних органів. В числі запрошених були також і члени Громадської ради при Житомирській ОДА.

Головував заступник Житомирського міського голови Юрій Мойсеєв.

Він звернувся до адміністрацій ринків Житомира.

Вимога заступника міського голови – щоб житомирські ринки облаштували й надавали соціальні місця для селян, зазвичай, бабусь, які возять в Житомир молоко та інші продукти з сіл.

Мойсеєв пояснює – якщо не буде підвищена плата, продавці перемістяться із вулиць у ринки.

Заступник міського голови зобов’язав місцеві ринки до 1 вересня надати інформацію про наявність на кожному ринку таких торгових місць.

Водночас, представники ринків Житомира повідомили Мойсеєву, що вони готові надавати місця для торгівлі власною сільськогосподарською продукцією, проте люди зазвичай відмовляються від цієї можливості й продають свій товар на вулицях, прилеглих до ринків.

«Люди, які приїжджають із сіл, не хочуть платити за місце, де будуть здійснювати торгівлю. До того ж, продавати і городину, і молочну продукцію на одних прилавках вони не можуть», — розповів заступник директора Житнього ринку Юрій Прудніков.

На це Мойсеєв сказав, що ми маємо зберегти виробника власної продукції, адже всі хочемо купувати натуральні, свіжі, вирощені господарями продукти.

Весь сучасний світ прагне споживати натуральне.

“Наша спільна мета – не знищити стихійну торгівлю, а перевести торгуючих молочними продуктами, городиною в цивілізовані зручні умови на ринках та торговельних комплексах”.

27 серпня торгуючих в районі залізничного вокзалу переведуть на майданчик по вулиці Київській, 95, який облаштувала міська влада спільно з ТОВ «Ринок».

Голова Житомирської міської спілки підприємців «Відродження» Юрій Кузнєцов сказав, що підприємці готові до співпраці та налаштовані на конструктивний діалог з владою.