Юрія Мойсеєва обрали головою примирної комісії по ТТУ

Питання виплати заробітної плати та подальше функціонування КП «ЖТТУ» розглядалися у Житомирі під час засідання примирної комісії.

В обговорення взяли участь міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Юрій Мойсеєв, представники профспілки ТТУ.

Про це інформує прес-служба міської ради.

Працівники ТТУ звертаються до міської ради щодо допомоги в отриманні коштів державної субвенції за безкоштовне перевезення громадян пільгових категорій.

Представники профспілки зазначають, що претензій до міської влади не мають, навпаки, вдячні за спрямування понад 3 мільйонів гривень із міського бюджету на ремонт рухомого складу. Проте, і ці кошти надходять повільно: із тримільйонної суми тільки нещодавно на рахунок підприємства через затримки казначейства прийшли лише перші 800 тис.грн.

Міський голова Володимир Дебой, ставши мером, наголошував на тому, що треба зберегти ТТУ й допомогти підприємству здолати негативні умови, в які воно не з власної волі потрапило.

Керівник міста неодноразово піднімав питання щодо системи оподаткування комунального ТТУ та приватних авто перевізників. Адже саме через загальну систему оподаткування трамвайно-тролейбусне управління сплачує чи не в десятки разів більше податків у порівнянні з «приватниками», при цьому являючись єдиним соціальним перевізником, який 100-відсотково забезпечує пільгові категорії громадян.

Мер Житомира наголосив на необхідності збільшення рухомого складу ТТУ та ремонтуванні техніки. Адже наявна кількість техніки нездатна забезпечити всі маршрути.

Примирна комісія досягла згоди в об’єднанні зусиль міської влади, колективу підприємства задля вирішення ситуації із виплати заробітної плати, проведення ремонтів рухомого складу та збільшення кількості одиниць тролейбусів.

Головою примирної комісії обрано заступника міського голови Юрія Мойсеєва замість колишнього заступника міського голови Петра Закусило.