Директор турфірми “ДАТУР” Оксана Козловська: “Настав час розвивати туризм на Житомирщині”

27 вересня – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні.

Житомирщина відсвяткувала урочисту подію в обласній державній адміністрації за участю керівників райдержадміністрацій і міськвиконкомів, департаментів, обласних установ та організацій, туристичних агенцій.

Перед урочистою частиною бажаючі оглянули виставкову експозицію туристичного потенціалу Житомирської області.

Вітали працівників галузі туризму заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан та голова обласної ради Йосип Запаловський.

На питання, чи є туризм в нашій області, Микола Дейсан сказав, що області не соромно зустрічати туристів, адже Житомирщина має чим пишатися.

Йосип Запаловський вважає, що “Житомирщина може показати себе на рівні всього світу”.

– Ми готуємо програму розвитку туристичної галузі нашої області. Ця програма буде винесена на сесію обласної ради”, – проінформував він.

Директор компанії “ДАТУР” Оксана Козловська, виступаючи зазначила, що туристичні компанії Житомирської області в усіх українських рейтингах займають далеко не останні місця.

“Ми домоглися гарних успіхів у розвитку виїздного туризму – в області працюють сильні фахівці туристичної галузі.

Прийшов час спільними зусиллями туристичних компаній, готельного та ресторанного бізнесу, розважальних комплексів, інвесторів результативно розвивати на Житомирщині туристичні програми.

Ця робота неможлива без підтримки обласної та районних адміністрацій. Тому частіше треба сідати за стіл переговорів, знаходити надійних партнерів і підтримку один одного”, – сказала Оксана Козловська.

Підсумком обговорення стало визначення пріоритету об’єднання зусиль бізнесу й влади, задля покращення туристичного клімату на Житомирщині.