“Коменерго” програло суд першої інстанції

Як ми вже повідомляли, за результатами нещодавно проведеного конкурсу 2 приватні компанії викинули з ринку утримання житлового фонду в Житомирі.

Це КК “Коменерго”, яка обслуговувала район Польової та ПП “КВЖРЕП №4”, який господарював на Крошні.

КК “Коменерго” подало до суду.

17 вересня 2013 року в приміщенні Господарського суду Житомирської області відбулося слухання справи №906/1144/13 за позовом ТОВ «Керуюча компанія “КомЕнерго-Житомир”» до Житомирської міської ради про визнання Договору на управління та утримання житлового фонду міської ради м. Житомира від 09.06.2008 р. продовженням на той самий строк – на 5 років, тобто до 9 червня 2018 року та на тих самих умовах.

“Під час розгляду зазначеної справи позивач КК «КомЕнерго-Житомир» неодноразово намагався відкласти розгляд справи, мотивуючи це тим, що не ознайомлений із відзивом Житомирської міської ради, який фактично був озвучений під час судового засідання її представником”, – інформують в міській раді.

В повідомленні зазначається, що судом неодноразово відхилялися необгрунтовані клопотання позивача, оскільки нормами ГПК України чітко передбачені підстави щодо відкладання розгляду справи.

Розуміючи критичність ситуації, позивачем КК «КомЕнерго-Житомир» було подану заяву про відвід судді Прятко О.В., у задоволенні якої було відмовлено.

В результаті 17 вересня 2013 року Господарський суд Житомирської області виніс резолютивну частину рішення, яким КК «КомЕнерго-Житомир» відмовлено у задоволенні їх позовних вимог у повному обсязі.

Наступна зустріч Житомирської міської ради із КК “КомЕнерго-Житомир» відбудеться у Рівненському апеляційному господарському суді.

Ці наміри підтвердив Репортеру Житомира директор компанії Юрій Антіпов.

За його словами, те як відбувався суд дає підстави сумніватися в чесності винесеного рішення. Суд почався в 10-30 ранку й закінчився в 16-45. Заради цієї справи суддя пропустила всі інші слухання, які в неї були заплановані на цей день.

“Нам відмовили у клопотанні. Коли ж ми попросили вивчити документацію, яку надала міська рада – нам дали лише півгодини. Рішення ухвалено поспішно й необ’єктивно”, – каже Антіпов.

Рішення набере законної сили через 10 днів після підготовки повного тексту рішення та закінчення строків на його оскарження.