На які проекти на Житомирщині влада дає найбільше грошей

Представники громад-членів Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України сьогодні провели засідання в мерії Житомира.

Учасників зустрічі зацікавило те, як проходить фінансування обласною державною адміністрацією місцевих проектів й програм, які фінансуються за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Інформаційну довідку з цього питання надала Любов Цимбалюк – секретар міської ради. Її, між іншим, сьогодні обрали головою спілки секретарів Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України.

Вона проінформувала, що на 2013 рік на реалізацію проектів і програм виділено 1 мільярд гривень. Розпорядником коштів є обласна адміністрація, при якій діє комісія з оцінки та визначення переліку проектів і програм для фінансування з коштів фонду.

Протягом 2013 року затверджено переможцями конкурсного відбору 249 проектів і програм на загальну суму понад 45 мільйонів гривень.

Найбільше грошей дають на проекти з ресурсо- та енергозбереження, реконструкції вуличного освітлення, капітальні ремонти будинків культури та дошкільних навчальних закладів. Тобто ці напрямки розробки є пріоритетними.

Заступник директора департаменту містобудування, архітектури та будівництва Житомирської ОДА Роман Щебетов повідомив, що в Житомирі в цьому році заплановано залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію ДНЗ №25, проведення капітального ремонту у ДНЗ №32, завершення ремонтних робіт у Музеї природи та реконструкцію західної трибуни Центрального стадіону Житомира.

Нагадаємо, з ініціативою відновлення роботи двох дитячих садочків у Житомирі 30 серпня 2013 року під час засідання колегії ОДА виступив мер Житомира Володимир Дебой.