Нардеп Раупов став на захист чорнобильців Житомирщини

В суботу 14 вересня народний депутат фракції «УДАР» Рустам Раупов взяв участь у зібранні громади Малинщини щодо недопущення перегляду питання про статус території Малина та Малинського р-ну, як зони посиленого радіоекологічного контролю.

Зібрання ініціювала Координаційна Рада громадсько-політичних організацій під головуванням Володимира Литвиненка, керівника міської організації ПП “УДАР Віталія Кличка”.

Нагадаємо, експертна група Національної комісії з радіаційного захисту населення України запропоновала виключити 555 населених пунктів Житомирщини зі статусу зон радіоактивного забруднення. У тому числі Малин і Малинський район.

Громадськість Малинщини встала на захист своїх прав і статусу Малинщини, як зони посиленого радіоекологічного контролю. Чорнобильці налаштовані добиватися недопустимості перегляду даного питання.

Відповідно до Закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської Катастрофи» рішення щодо змін статусу населених пунктів приймаються за поданням обласних рад.

Запрошений на зібрання Координаційної ради народний депутат Рустам Раупов висловив підтримку місцевим ініціативам.

«Основні ідеологічні засади та напрямки діяльності нашої політичної сили – захист прав і свобод людини. Оскільки наша нинішня влада, як місцева, так і державна, безпорадна у вирішенні подібних питань, не лише не готова, але й не бажає вирішувати нагальні людські проблеми, ми будемо надавати всебічну підтримку «чорнобильцям» у боротьбі за їх права», – наголосив народний обранець.

Зібрання громади проходило у жвавих дискусіях та обговореннях. Багато запитань та звернень було адресовано Рустаму Раупову, як народному депутату, який активно спілкувався з громадою та запевнив учасників зборів у підтримці та наголосив на чіткій позиції партії «УДАР» щодо піднятих питань.

В підтримку законних вимог громадян, які проживають на забрудненій радіацією території, ініціативними групами Координаційної Ради громадсько-політичних організацій зібрали більше 2000 підписів про недопущення перегляду статусу території, які разом із зверненням громади вручать голові Житомирської обласної ради 19 вересня 2013 року на засіданні 16 сесії, 6 скликання головою Координаційної ради, керівником міської організації Політичної партії “УДАР Віталія Кличка” Володимиром Литвиненко.

Під час проведення зібрання у розташованих УДАРівських наметах, активісти продовжували збирати підписи щодо збереження статусу території Малина та Малинського р-ну.

Прес-служба обласної організації ПП “УДАР”