Півоварова пояснила чому вивезення побутових відходів вивели з квартплати

10 вересня 2013 року рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради зі складу тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій виведено послугу на вивезення побутових відходів.

Така практика застосована в Вінниці, Запоріжжі, Львові, Рівному, Хмельницькому, Донецьку, Луцьку та низці інших обласних центрів.

Але у Житомирі навколо цього питання почалися ігри політичні.

Начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова пояснює: на сьогодні державна політика спрямована на поліпшення санітарного стану усіх регіонів України, а також впровадження єдиного підходу до формування тарифів, – інформує прес-служба мерії.

В управлінні житлового господарства міської ради кажуть, що прийняте рішення є важливим для населення, адже дозволяє зменшити вартість надання послуги з вивезення побутових відходів: вказана послуга була у складі тарифу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Плата за вивіз побутових відходів нараховувалась на 1 м2 загальної площі квартири і складала близько 0,25 грн.м2. Тобто, якщо квартира має загальну площу 40 м2 то послуга з вивозу побутових відходів на місяць складатиме близько 10 грн.

При цьому не враховувалась кількість мешканців, яка проживає в квартирі. Після затвердження вказаної послуги, як окремої послуги її вартість для однієї людини зменшиться до дещо більше 4 грн. на місяць.

Проект рішення виконавчого комітету стосовно визначення послуги з вивезення побутових відходів окремою комунальною послугою підтримано Антимонопольним комітетом України було та погоджено вказане рішення без зауважень.