Про шоу-бізнес та бізнес: Як досягають успіху

Куди не глянь – одні зірки. Але не всі ж мають багатих батьків чи зв’язки. Деякі люди просто непереборно бажають досягти своїх цілей та здійснити мрію. Але в шоу-бізнесі, чи просто бізнесі, буде багато ворогів та конкурентів. Шквалу бруду та жорстокої критики не уникнути.

Шлях зірки чи бізнесмена зазвичай тернистий та важкий.

«Дуже важко зараз вести бізнес. Конкуренти очікують від вас промаху. Постійні перевірки та важка праця. Навіть не знаю, чи воно того варте», – ділиться реаліями молодий бізнесмен Олександр Баранюк.

Олександр сам досягав успіху. Завдяки цілеспрямованості він має непогані статки. І я думаю, що воно того варте – хлопець заслуговує похвали.

Так само відбувається і в шоу-бізнесі. Поки ти не здобудеш собі «Імені», про тебе будуть говорити з маленької літери та жорстоко критикувати. Треба багато працювати та мати ціль!

Яскравим прикладом став наш житомирський бізнесмен Михайло Пухтаєвич. Мала нагоду з ним поспілкуватись, та отримала в подарунок його книгу, написану в співавторстві з Михайлом Жайвороном «По віри буде вам».

Бізнесмен поставив ціль потрапити в «Forbes», а досяг успіху завдяки власним зусиллям. Ці досягнення вже дають йому право думати про те, щоб балотуватися в мери на наступних виборах. В книзі описано його тернистий шлях та перепони, які виникали, і що він отримав за роки важкої праці та віри.

Автор наголошує на тому, що “хто хоче – досягає більшого, ніж той, хто може.” Але треба мати терпіння і докласти немалих зусиль.

Таку книгу я б рекомендувала прочитати кожному. Хоча, думаю, навіть ця книга – чудовий піар-хід. Але, в будь-якому випадку, в ній описуються реалії життя.

Як вже давно відомо, зараз багато книг, які пишуть нібито «успішні» люди, тільки для того, щоб заробити гроші. Їхні історії, як вони стали успішними, вигадки.

Також мала нагоду поспілкуватися з відомим телеведучим Данилом Грачовим. Він багато працює. Не треба чекати «манни небесної», а ставити цілі та постійно діяти. Він інший, справжній, в реальному житті, а бути «жорстоким» критиком – його професія. Завдяки цьому він тримається в шоу-бізнесі, і, можливо, якби був іншим – нічого б не досягнув, не був би таким дотепним. Як кажуть, хочеш жити, умій вертітись.

Якщо ви нарешті вже вирішили чого хочете досягти в житті, відразу постає питання: де взяти гроші для стартового капіталу? Позичати в родичів, і сподіватись, що як розкрутишся – віддаси? А скільки банків чекають з нетерпінням, коли ж ти ж візьмеш в них кредит!

Тобто проблему з грошима можна вирішити. «Розкрутитися» можна і без капіталу. Це цілком реально. Тим паче, якщо ви цілитесь в шоу-бізнес. Двері завжди відчиненні в місця, де проводяться кастинги для різних телепроектів. Шукайте, та вперед…

Можете завітати на кіностудію імені Довженка. Я особисто там побувала, і так потрапила в телепередачу «Досвідос» та отримала декілька цікавих пропозицій.

Але потрібно пам’ятати: якщо поставив ціль, будуть виникати різні життєві перепони, на шляху з’являться критики та заздрісні люди. Але кінцева ціль того варта, якщо хочете високо злетіти.

“Дай цілі потрібні для того, щоб надати вашому життю сенс.” Вірність їм спрощує процес прийняття рішення.

Бізнесменові трішки важче. Спершу треба визначити на чому можна побудувати бізнес, поставити пріоритети та цілі. Але потрібно повірити в те, що все можливо. І запитати себе: що саме я можу й маю зробити, для їхньої реалізації? Зіставити план дій.

Звичайно мислити потрібно позитивно та впевнено. Ваша мета повинна бути реалістична та конкретна. Ви повинні чітко бачити кінцевий результат. Обов’язково обміркуйте, що може трапитись, коли ви все ж досягнете свого.

Життя повне перспектив. І приємно дивитись на те, як молоді люди будують свій бізнес, досягають своєї мети, і таких у нас в Житомирі не мало.

Кожний сам будує своє життя.