В Житомирі на Михайлівській відкриють ЦНАП

В Житомирі відкриють Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

В приміщення за адресою Михайлівська, 4 вже здійснено ремонт, обладнано місця для працівників і відвідувачів.

Наразі триває конкурс на заміщення вакантних посад адміністраторів сектору по наданню адміністративних послуг ЦНАПу Житомирської міської ради.

19 вересня Міністр соціальної політики України Наталія Королевська у Вінниці провела Всеукраїнську нараду на тему «Впровадження прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України».

Нараду відвідали представники Житомирської міської ради – керуючий справами міської ради Петро Кудряшов і заступник начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Людмила Ліпінська.

«Робота «Прозорих офісів» – це система, за допомогою якої людина «в один дотик», в одному місці, за один візит може вирішити максимальну кількість питань, пов’язаних із соціальною допомогою, підтримкою та захистом»,– сказала Королевська.

Вона представила три напрямки побудови ефективної системи надання соціальних послуг.

Перший – людина приходить у центр надання послуг, який працює за принципом «єдиного вікна».

Другий – без зайвих довідок і ходінь по кабінетах, на основі інформації з єдиної інформаційної бази отримує необхідну послугу.

Третій – контроль якості надання цієї послуги за допомогою соціальної інспекції.

«Не обов’язково будувати нові приміщення. Центри можуть розташовуватися у приміщеннях держадміністрацій, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, центрах зайнятості чи в управліннях підпорядкованих Пенсійному фонду або фондам соціального страхування», – підкреслила Міністр соціальної політики України.

У Вінниці функціонують центр надання послуг «Прозорий офіс» у приміщенні Вінницької міської ради і три територіальні відділення.

Мер Вінниці Володимир Гройсман поділився досвідом: «Ми чітко визначили умови і терміни процедури, план проходження адміністративних послуг, щоб жоден чиновник на своєму робочому місці не зміг приймати рішення, які знаходяться поза алгоритмом прийняття та контролюються програмними засобами».