В Житомирі стартує акція «Врятуй дитині життя»

Акція «Врятуй дитині життя» триватиме з 15 вересня по 15 листопада на території західних областей України, включаючи Житомирську та Вінницьку.

Її мета – збір запасів крові для дітей, що лікуються у гематологічному відділенні Житомирської обласної дитячої лікарні.

Дітям катастрофічно бракує донорської крові, адже кожна дитина, що проходить курс хіміотерапії, постійно потребує переливання крові та її компонентів.

Як здати кров?

1. Людина, фізично спроможна до здачі крові, телефонує волонтерам і реєструється;

2. Волонтери повідомляють місце здачі крові;

3. Донор, вказавши адресата крові, здає її та отримує відкріпний талончик та грошову компенсацію. Талончик потрібно забрати, гроші рекомендуємо перерахувати хворій дитині, реквізити можна дізнатися у волонтерів;

4. Донор зустрічається з волонтером, заповнює анкету, віддає талончик на кров, отримує візитівку з реквізитами хворої дитини, подяку, буклет ЖС.

Донор також може завітати до Львівської кав’ярні “Брама”, що знаходиться на вул. Михайлівській, заповнити анкету, залишити талончик на барі та отримати щось солоденьке;

5. Отримані талончики відносяться у відділення отримувача (гематологічне відділення Житомирської обласної дитячої лікарні) та реєструються у журналі вхідної документації (тільки так дана кров потрапить до хворих дітей).

Додаткова інформація про Акцію «Врятуй дитині життя»:

https://vk.com/donor_zt
http://www.sich-zhinocha.org