В Житомирі відбудеться мега-концерт зірок естради

29 вересня о 18-й годині в Житомирі на Майдані Корольова розпочне гриміти концерт зірок естради.

Гурти й виконавці “Принципова Зміна”, Emotion, Аліна Гросу, Влад Дарвін, Наталія Валевська, Дмитро Сисоєв, Іван Сафаров, Міла Монастирська, Артем Кондратюк, Людмила Саннікова, YAN AvdON, Олександр Павлік, Анна Павлова, Віталій Козловський співатимуть з метою збору коштів для хворих на фенілкетонурію житомирян.

Це страшна хвороба, при якій організм не розщіплює білкову їжу. Тобто людина не може споживати хліб, м’ясо, яйця, молоко, а лише овочі та фрукти. Водночас, білок необхідний для функціонування, а тому для виживання хворим треба приймати спеціальну дієту. Вартість такого харчування складає близько 3500 гривень на місяць. І це без вітамінів, ліків, оздоровчих курсів, яких потребує хворий.

– Упаковка спецхарчування коштує 800 гривень, кілограм вермишелі – 130 гривень, спеціальна мука – 59 гривень. Виплат по інвалідності не вистачає, ми віддаємо всі гроші на лікування. Це наше горе, адже дивитися як страждає твоя дитина – нестерпно, – каже Тетяна Мойсеєва, мати хворого на фенілкетонурію 18-річного житомирянина, який навчається в місцевому ВПТУ для інвалідів.

За словами матері, без цього харчування діти слабнуть, стають неспроможними пересуватися. Вона дякує за цю добру справу організаторам благодійного концерту – благодійному фонду “Допоможи – це просто!” (Володимир Присяжний), “Дитячому фонду “Україна” (Валентина Ходаківська), житомирській міській раді та всім житомирянам, які прийдуть на цей концерт.

Буде фан-зона, квитки до якої коштуватимуть 30 гривень. Крім цього працюватимуть волонтери зі скриньками для збору коштів.

В Житомирі 18 хворих на фенілкетонурію. З них 9 дітей мають інвалідність. Підтримання життя хворих на цей страшний недуг потребує значних коштів, однак в державі відсутні програми фінансування придбання ліків й препаратів для вражених фенілкетонурією. В Житомирі міська рада щороку виділяє певну суму, щоб підтримати ці родини.

Благодійний рахунок:

ПриватБанк Р/р № 26003055908011
МФО 311744
ОКПО 38718090

Заступник міського голови Наталія Леонченко каже, що якщо кожен житомирянин кине в благодійну скриньку хоча б 2 гривні, вдасться зібрати майже 600 тисяч гривень, які одразу ж спрямують на особові банківські рахунки хворих.

Приходьте на концерт.

Валентина Ходаківська, голова благодійного фонду “Дитячий фонд “Україна”, депутат Коростенської міської ради VI скликання