Житомирян привітало більше 12 країн світу

Житомирян з Днем міста привітали відомі політики, екс-прем’єр міністри Польщі Ярослав Качинський та Казимеж Марцінкевич, інші впливові діячі та бізнесмени з 12 країн світу.

Відео записане під час Міжнародного економічного форуму в Криниці-Здруй (Польща) та у замку Стара Любовня у Словаччині.

Віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул один з перших передав житомирянам свої вітання.

Олександр Вілкул, дискутуючи про зближення України з ЄС як української національної ідеї та головного зовнішньополітичного пріоритету, під час конференції передав вітання житомирянам:


Відомий європейський політик, екс-прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський, перебуваючи на Міжнародному економічному форумі, приєднався до привітань з нагоди Дня міста:


Передав свої вітання екс-прем’єр Польщі Казимеж Марцінкевич (Kazimierz Marcinkiewicz) разом зі своїм оточенням.

До найкращих побажань долучився польський діяч Адам Чеховски (місто Люблін), який певний час проживав в Україні та був радником знаменитих українських політиків, привітав наше місто з Днем народження та передав свої побажання:


Безліч приємних емоцій я пережила, відвідуючи замок у Старій Любовні. Замок побудований у 1292 році. З ним звязано чимало відомих венгерських та польських прізвищ. Тут до цих пір сховані коштовності польської корони короля Болеслава Хороброго та зберігається мантія останнього польського короля Станіслава Августа Понятовського.

Делегація з 12 країн світу також привітали нас, побажали процвітання його жителям, залюбки коротко послухали інформацію про Житомир, його цікаві місця, чим він славиться.


Дорогі житомиряни, мій Житомир, вітаю з Днем міста!

Нам є чим гордитися – нашим містом, його славною історією, традиціями, сучасними досягненнями! Житомир має своє унікальне культурно-історичне обличчя, з кожним роком воно на наших очах стає помітно світлішим, кращим, комфортнішим для проживання та привітнішим для гостей. Та головний його скарб – це ми – його мешканці!

Житомир – місто, де народжується життя: наш пологовий центр один з кращих в Україні. Лише тут жінки вміють народжувати «догори дригом», тут народилися діти деяких політиків країни та зірок естради.

Я впевнено можу сказати, що місто Житомир найсолодше – наші ласощі, морозиво – смакують не лише в Україні, а й за її межами!

Ми маємо унікальні таланти, які співають, танцюють, вміють робити навіть одяг з коноплі, кувати квіти з металу і т.д. Це все ви – житомиряни – талановиті, щирі, доброзичливі й працездатні, які створюють матеріальне й духовне сьогодення та майбутнє! Кожен з нас – особливий!

Зичу всім любові, щасливої долі у рідному місті та Божого благословення!

З щирими побажаннями з Польщі, Тетяна Пашкевич