Житомиряни зможуть відвідати «Містечко здоров’я»

У рамках святкування Дня міста Житомира обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини спільно з громадськими організаціями ініціює проведення заходів у рамках медичного профілактично-просвітницького проекту «Житомир, живи здорово!».

Проектом передбачаються просвітницькі заходи з основ профілактичної медицини та здорового способу життя серед населення в поліклініках та на площах обласного центру, в місцях проведення масових заходів та народних гулянь, повідомляє прес-центр ДОЗ.

«Містечко здоров’я» розташується на майданчику біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича (Новий бульвар, 4; вул.Корольова, 11).

7–8 вересня з 10.00 до 16.00 тут будуть працювати три пункти Червоного Хреста:

1. Пункт першої допомоги, де демонструватимуть прийоми та навички надання першої допомоги при невідкладних станах;

2. Медичний пункт, де патронажні медсестри безкоштовно будуть вимірювати бажаючим артеріальний тиск, роздавати інформаційно-просвітницьку літературу;

3. Пункт пересувної діагностичної лабораторії, в якому можна пройти безкоштовно ультразвукову діагностику щитоподібної залози та отримати консультацію ендокринолога.

Планується робота:

– двох лаборантів для проведення експрес-діагностики рівня глюкози в крові;
– двох інструкторів з лікувальної фізкультури;
– лікаря-нарколога дитячого;
– лікаря-гінеколога;
– завідуючої кабінетом валеології жінки.

У двох наметах з вимірювання артеріального тиску працюватимуть: сімейний лікар та медсестра, представник фірми-виробника медобладнання. Можна буде безкоштовно пройти обстеження.

В районі Центрального універмагу, гідропарку також будуть встановлені намети з вимірювання артеріального тиску.

У межах «Містечка здоров’я» на тренажерах «ФитКервс» інструктори проводитимуть майстер-клас з фітнесу під контролем лікаря спортивної медицини.

Нагадаємо, цього року Житомир відзначає 1129 років з дня заснування. Святкові заходи в центрі міста – субота й неділя.